Kindle Update 5.14.1 uitgebracht met nieuwe “Terug naar pagina”-functie

Amazon heeft nog een software-update voor Kindle-ereaders uitgebracht die wat meer veranderingen met zich meebrengt in de manier waarop navigatie werkt bij het lezen van e-boeken.

De nieuwe softwareversie is 5.14.1, een stijging ten opzichte van 5.13.7 met de laatste update, die veel veranderingen in de gebruikersinterface heeft gebracht en nu proberen ze een van de belangrijkste problemen op te lossen die door de laatste update zijn veroorzaakt: de verwijdering van de terugknop.

Hier zijn de release-opmerkingen:

Versie 5.14.1 – oktober 2021

Dit is wat er nieuw is:

Navigatieopties tijdens het lezen: u kunt nu gemakkelijker navigeren in een boek dat voetnoten, eindnoten, bladwijzers, notities/highlights of koppelingen heeft.

Prestatieverbeteringen, bugfixes en andere algemene verbeteringen.

Wat ze in feite hebben gedaan, is een link ‘terug naar pagina’ toevoegen die onderaan het scherm verschijnt wanneer naar een ander deel van een boek wordt genavigeerd.

Wanneer u nu dingen doet zoals het volgen van een link, naar een bladwijzer gaan, de inhoudsopgave gebruiken of naar een andere pagina springen, verschijnt er een “terug naar pagina” -vak onderaan het scherm en blijft daar voor onbepaalde tijd totdat u het gebruikt het. Je moet ofwel op een “terug naar pagina”-link of een “blijf hier”-knop tikken om het dialoogvenster te verwijderen – er is geen andere manier om er vanaf te komen. Het is leuk als je meteen terug wilt gaan, maar als je op de nieuwe locatie wilt blijven, wordt het nogal vervelend om elke keer op de knop “blijf hier” te drukken, en het toont alleen de eerste pagina om naar terug te gaan, niet eventuele volgende pagina’s, zodat het de functionaliteit van de oude terug-knop niet nabootst.

Zoals opgemerkt bij de laatste update die de speciale terugknop uit de bovenste menubalk heeft verwijderd, kunt u vanaf de onderkant van het scherm omhoog vegen om het paginanavigatievak te openen om van daaruit terug te gaan naar eerdere locaties met behulp van de pijlen helemaal onderaan van het scherm, maar het werkt niet hetzelfde als de oude terug-knop, en het onthoudt slechts een paar recente locaties, niet alle eerdere locaties zoals de terug-knop deed. Je kunt ook op de stippen tikken om naar eerdere locaties te gaan, maar het is niet zo intuïtief als het gebruik van een speciale terugknop.

Ik kom ook een probleem tegen waarbij omhoog vegen vanaf de onderkant van het scherm het paginanavigatiescherm de helft van de tijd niet opent, dus geen wonder dat mensen problemen hebben met het aanpassen aan de nieuwe navigatie-opties die met de laatste update zijn geïntroduceerd.

De update is nog steeds niet beschikbaar voor de Kindle Voyage (hij staat nog steeds op 5.13.6) dus misschien is het einde van de lijn wat betreft software-updates bereikt, maar gezien het feit dat het in 2014 werd uitgebracht, was het best goed ontving tot nu toe nog steeds nieuwe functie-updates.

De Kindle Paperwhite 3 heeft nog steeds de laatste update, 5.13.7, maar ontvangt updates vaak later dan andere modellen, dus daar zou ik me nog geen zorgen over maken.

Zoals gebruikelijk bij Kindle-updates, kun je wachten tot de update automatisch wordt gedownload en geïnstalleerd wanneer je bent verbonden met wifi, maar dat kan soms een paar maanden duren. Als je de update nu wilt, kun je naar de gaan Pagina met Kindle-software-updates en download het bestand om het handmatig op je Kindle te installeren (plaats het gewoon in de hoofdmap van je Kindle en druk op de update-knop in het instellingenmenu).

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Openstream
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart